Taquicàrdia

Electrocardiograma que muestra una taquicardia ventricular

La taquicàrdia és una freqüència cardíaca més ràpida del normal. Un cor adult sa normalment batega entre 60 i 100 vegades per minut quan està en repòs. Una freqüència cardíaca per sobre de 100 batecs per minut és generalment acceptada com taquicàrdia.

Si té taquicàrdia, la taxa a les cambres superiors o càmeres inferiors del cor, o tots dos, s’incrementen significativament.

Símptomes

La taquicàrdia pot causar mareig, dificultat per respirar, mareig, pols ràpid, palpitacions, mal de pit, desmai, etc. Llegir més.

Causes

La freqüència cardíaca es controla per senyals elèctrics enviades a través dels teixits del cor. La taquicàrdia es produeix quan una anomalia al cor produeix senyals elèctrics ràpides. Llegir més.

Factors de risc

Qualsevol condició que posa una sobrecàrrega al cor o els danys del teixit cardíac pot augmentar el seu risc de taquicàrdia. Llegir més.

Complicacions

En alguns casos, les taquicàrdies poden no causar símptomes o complicacions. No obstant això, taquicàrdies poden pertorbar greument la funció cardíaca normal, augmentar el risc de vessament cerebral, o causar una aturada cardíaca sobtat o la mort. Llegir més.

Diagnòstic

El seu metge pot fer un diagnòstic d’una taquicàrdia basat en les seves respostes a les preguntes sobre els símptomes, un examen físic i proves de cor. Llegir més.

Tractament

El tractament de la taquicàrdia és per frenar un ritme cardíac ràpid quan passa, prevenir episodis futurs i minimitzar les complicacions. Llegir més.

Prevenció

La manera més efectiva de prevenir taquicàrdies és reduir el risc de desenvolupar malalties del cor. Llegir més.