Tractament de la taquicàrdia

Riesgos de la implantación de un marcapasos

Els objectius del tractament de les taquicàrdies són per frenar un ritme cardíac ràpid quan passa, prevenir episodis futurs i minimitzar les complicacions.

Detenció d’una freqüència cardíaca ràpida

Un batec del cor ràpid pot corregir-se, i que pot ser capaç de disminuir el seu ritme cardíac utilitzant moviments físics simples. No obstant això, és possible que necessiti medicaments o altre tractament mèdic per alentir els batecs del cor. Maneres per frenar els batecs del cor són:

  • Maniobres vagals . El seu metge pot demanar-li que faci una acció, diu una maniobra vagal, durant un episodi d’un batec del cor ràpid. Les maniobres vagals afecten el nervi vague, el que ajuda a regular els batecs del cor. Les maniobres inclouen tos, que porta cap avall com si vostè està tenint un moviment d’intestí, i posar una bossa de gel a la cara.
  • Medicaments . Si les maniobres vagals no s’aturen els batecs cardíacs, és possible que necessiti una injecció d’un medicament antiarítmic per restablir un ritme cardíac normal. Una injecció d’aquest medicament s’administra en un hospital. El seu metge també pot prescriure una versió de la píndola d’un fàrmac antiarítmic, com flecaïnida i propafenona, que ha de prendre si vostè té un episodi d’un batec del cor ràpid, que no respon a les maniobres vagals.
  • Cardioversió . En aquest procediment, un xoc es lliura al seu cor a través de paletes o pegats al pit. El corrent afecta els impulsos elèctrics al cor i restableix el ritme normal. Se sol utilitzar quan es necessita atenció d’emergència o quan les maniobres i els medicaments no són eficaços.

Prevenció d’episodis de freqüència cardíaca ràpida

Amb els següents tractaments, pot ser possible per prevenir o tractar els episodis de taquicàrdia.

  • Ablació amb catèter . Aquest procediment es fa servir amb més freqüència quan una via elèctrica addicional és responsable d’un augment del ritme cardíac. En aquest procediment, els catèters són roscats a través dels vasos sanguinis del cor. Els elèctrodes en les puntes de catèter poden usar la calor, el fred extrem, o l’energia de radiofreqüència als danys (extirpar) la ruta elèctrica addicional i evitar que l’enviament de senyals elèctrics. Aquest procediment és molt eficaç, especialment per a la taquicàrdia supraventricular. L’ablació amb catèter també es pot utilitzar per tractar la fibril·lació auricular i aleteig auricular.
  • Medicaments . Els medicaments anti-arrítmics poden impedir que un ritme cardíac ràpid quan es pren amb regularitat. Altres medicaments que poden receptar – ja sigui com a alternativa o en combinació amb medicaments anti-arrítmics – són els bloquejadors de canals de calci, com ara diltiazem i verapamil o beta-bloquejadors, com el metoprolol i esmolol.
  • Marcapassos . Un marcapassos és un petit dispositiu que s’implanta quirúrgicament sota la pell. Quan el dispositiu detecta un ritme cardíac anormal, emet un impuls elèctric que ajuda al cor a reprendre el ritme normal. Llegir més.
  • Desfibril·lador cardioversor implantable . Si vostè està en risc de patir un episodi de taquicàrdia potencialment mortal, el metge pot recomanar un desfibril·lador cardioversor (ICD) implantable. El dispositiu, de la mida d’un telèfon mòbil, s’implanta quirúrgicament en el seu pit. L’ICD monitoritzes contínuament el ritme cardíac, detecta un augment de la freqüència cardíaca i proporciona descàrregues elèctriques calibrats amb precisió per restaurar el ritme cardíac normal.
  • Cirurgia . La cirurgia a cor obert pot ser necessària en alguns casos per destruir una via elèctrica addicional. En un altre tipus de cirurgia, anomenat el procediment de laberint, un cirurgià fa petites incisions en el teixit del cor per crear un patró o laberint de teixit de la cicatriu. Atès que el teixit cicatricial no condueix l’electricitat, que interfereix amb els impulsos elèctrics paràsites que causen alguns tipus de taquicàrdia. Generalment, la cirurgia s’utilitza només quan altres tractaments no funcionen o quan és necessària la cirurgia per tractar una altra malaltia de cor.

Prevenció de coàguls sanguinis

Algunes persones amb taquicàrdies tenen un major risc de desenvolupar un coàgul de sang que poden causar un accident cerebrovascular o atac de cor. El seu metge li pot receptar un medicament drogues anticoagulants, com dabigatran i la warfarina per ajudar a reduir el seu risc.

Tractament d’una malaltia subjacent

Si una altra condició mèdica està contribuint a la taquicàrdia – per exemple, algun tipus de malaltia del cor o hipertiroïdisme – tractament del problema subjacent pot prevenir o minimitzar els episodis de taquicàrdia.